Yhdistyksen tavoitteet

• Sähkö on liikenteen keskeisin käyttövoima
  • Hiiletön ja päästötön henkilöliikenne vuoteen 2045 mennessä
  • Sähköautojen lataus on älykästä ja tukee energiajärjestelmää
  • Puhtaampi kaupunkiliikenne

Yhdistykseen kuuluu jäsenenä noin 35 yritystä ja yhteisöä.

Sähköinen liikenne vaikuttaa yhteiskuntaan, energiajärjestelmään sekä  kuluttajan arkeen. Suomalaiset sähköisen liikenteen edelläkävijäyritykset ovat vahvasti mukana alansa globaalissa kehityksessä. Vahva suomalainen sähkötekninen osaaminen mahdollistaa kasvun ja luo uutta. Sähköinen liikenne vähentää myös talouden öljyriippuvuutta.

Sähköinen liikenne yhdistää liikenteen ja älykkään sähköenergiajärjestelmän edut avaten suomalaiselle teollisuudelle kiihdytyskaistan globaaliin Cleantech-kasvuun. Sähköistyvä liikenne lisää merkittävästi energiatehokkuutta edistäen samalla tehokkaasti päästövähennystavoitteiden saavuttamista. Panostukset infrastruktuuriin ja liikennejärjestelmään varmistavat liiketoiminnan ja työllisyyden positiivisen kehityksen.