Sähköautokanta kovassa kasvussa

Laajentunut mallivalikoima lisännyt myyntiä.
Sähköautokanta oli maaliskuun 2019 lopussa 18 522 kpl, joista täyssähköautoja on 2 952 kpl ja ladattavia hybridejä 15 570 kpl. Sähköautokannan muutos alkuvuonna oli +3 023 kpl (20 %), joista täyssähköautoja 548 kpl (+23 %) ja ladattavat hybridejä 2 475 kpl (+19 %). 
 
Täyssähköautojen mallivalikoiman laajentuminen tulee näkymään rekisteröintien määrissä merkittävästi myös loppuvuonna. Uusien mallien pidentyneet toimintamatkat sekä malliston laajentuminen edullisempiin kokoluokkiin lisäävät täyssähköautojen houkuttelevuutta. Toisaalta toimitusajat uusille malleille ovat pitkähköjä rajoittaen kasvua.
 
Uusien ladattavien hybridiautojen rinnalle nousseet käytettynä maahantuodut autot ovat kasvattaneet osuuttaan merkittävästi. Lähes puolet ladattavista hybrideistä on käytettyjä.
 
Latauspaikkaverkosto kasvaa edelleen. Julkisten latauspisteiden investointituen päättyminen tämän vuoden lopulla saattaa hidastaa kasvua.
 
Asuinrakennusten latausinfratuki on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi ja kannustanut taloyhtiöitä latauspisteiden hankintaan.