Taloyhtiön latausjärjestelmä on investointi tulevaisuuteen

Jokainen taloyhtiö on lähivuosina uuden tilanteen edessä: asukkaiden joukossa on yksi tai useampi sähköautoilija tai sähköauton hankkimista suunnitteleva. Kotipihassa pitää päästä lataamaan, mutta millainen investointi on tehtävä ja miten pitkäaikaisia valintoja nopeasti kehittyvällä alalla voi tehdä?

”Taloyhtiössä kaikki investoinnit pitäisi tehdä kymmeniksi vuosiksi. Hyvä ratkaisu on mahdollisimman kestävä ja yhdenmukainen kaikille osakkeille ja autopaikan haltijoille”, PlugIT:n myynti- ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen määrittelee.

Käytännössä taloyhtiössä tehtäviin valintoihin vaikuttaa paljolti se, ketkä ovat osallistumassa kustannuksiin. ”Ensin on kysyttävä kaikilta asukkailta kenellä on oikeasti tarvetta lataukseen. Jos kiinnostuneita on vain 1–2 ja talon sähkötekniikka sen kestää, ei isompaa sähköremonttia tarvitse parin auton vuoksi tehdä”, Virran markkinointipäällikkö Antti Korpelainen sanoo.

Palveluntarjoajien lähestymistapa taloyhtiöille tarjottaviin latausjärjestelyihin vaihtelee huomattavasti. Asiantuntija-artikkelissa esitellään tarkemmin Fortum Charge & Driven, Parkkisähkön, PlugIT:n ja Virran ratkaisuja.

Lue koko artikkeli.